Alla inlägg under december 2008

Av Emmelie Nilsson - 10 december 2008 21:33

Vi har ett bra motto bland oss som jobbar med NoCry som bara är vårt:


My penguin is your penguin! 


För så är det faktiskt där. Bland alla härliga människor! 

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 10 december 2008 21:24

Jobbet var bra idag. Som alltid! Förutom den kalla förmiddagen.. Tur man har Homie pingviner som lånar ut alla kläder till mig! Haha.

Har uträttat en hel del idag och det börjar bli klart. Saken är att jag verkligen inte vill vara klar där uppe. Det känns vemodigt. Har världens bästa team-kamrater och jobbet är underbart! 


Kvällen har jag ägnat åt Lena. Blev middag på Träffen och bubbel och bastu efteråt. Väl behövligt. Dels för att jag inte surrat med Lena på evigheter och dels för att jag behövde slappna av efter två hektiska veckor.. 

Hann även med att surra med Matilda lite, behövligt det med! Tänkte bjuda över henne och Ida på lite julmys med glögg, pepparkakor och nötter någon kväll. Vi i vårt team :)


Hoppas ni haft en bra dag! 


Sov gott.

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 10 december 2008 08:59

Idag är bara allt så kallt. (Poetiskt va!?)

Dock är sanningen inte lika poetisk. Vaknade och frös ihjäl så fort jag lyfte på täcket. Lyckades hälla ut ett helt glas med kall-vatten över hela mig. Ut i kylan till bilen och en evighets väntan innan nån öppnade dörren för mig på PowerHouse.

Äntligen inne och äntligen på plats i Lashas kontor. ISKALLT. Nån måste ha fipplat med nåt kylaggregat eller liknande för här fryser fingrarna till is när man skriver på datorn och det är KALLT.


Jag hatar kyla. 

Av Emmelie Nilsson - 9 december 2008 20:18

Kul att se att föregående inlägg väckte många känslor..

Vill väl passa på att påpeka för mina vänner att detta inte är nåt ni behöver ta åt er av. Det handlar om folk som inte har med saken att göra och folk som bara kommenterar det och sen skiter fullständigt i annat som har med mig att göra. 


För att Ljusa upp bloggen lite kan jag tipsa om att ta några minuter och gå in på http://bjornborg.com/love. Världens roligaste reklam kan jag lova! Om inte annat är den väldigt välgjord..


Idag har jag haft roligt hela dagen. Jobbat med projektet, kollat sjuka videor med Lasha och skrikit ut folks privatliv över en hel restaurang. En rätt vanlig dag för Emmelie helt enkelt! ;)

Ska ta och köra en helkväll i soffan. Kolla på lite film och käka pepparkaksdeg. Det är livet! 

Av Emmelie Nilsson - 8 december 2008 21:03

Kan inte alla bara låta mig, min vikt och mina matvanor vara ifred?

Jag hör VARJE dag att jag är smal, underviktig eller benig. Nähä? Tror ni inte jag vet det? Om det är så hemskt att se på behöver ni inte titta, om ni tror att jag går upp i vikt för att ni påpekar det har ni fel. Om ni tror att jag inte vet om det kan ni också sluta för jag plågas av min spegelbild varje morgon. Var det vad ni ville höra?


Nej, jag har inte anorexi eller bulimi och jag lider inte av ätstörningar. Och nej, det är inget jag säger för att på nåt sätt "skydda" mig själv eller blunda för fakta. Sjuk är jag, men det är av helt andra anledningar. Jag har fel på ämnesomsättningen vilket gör att jag måste äta varannan timme för att inte svimma eller må dåligt. Det innebär att jag måste trycka i mig mat även om jag inte är hungrig, inte speciellt kul. Det innebär också att jag inte kan fara nånstans utan att planera mina mat-tider. Inte heller så kul.


Folk verkar tro att det är helt okej att påpeka mitt utseende på det sätt de gör. Som att det är okej att Slänga kommentarer på någon som är underviktig, som om jag valt det själv. Varje dag får jag kommentarer. Och det är inte uppmuntrande kommentarer eller kommentarer av avundsjuka. Det är nedvärderande kommentarer både i blick och i tonläge.

Jag har haft lärare som kallat mig äcklig och motbjudande, jag har haft mattanter (läs kärringar) som skrivit upp vad jag äter till lunch, jag har haft skolsköterskor och kuratorer som klampat in mitt under en lektion för att hämta mig. En kille på ett snabbmatställe kommenterade min beställning med: "Vad är det för mening att jag serverar dig mat när du ändå kommer spy upp det?". En kvinna kom fram till mig under en måltid på ett kinaställe och frågade om jag behövde någon att prata med för hennes dotter led också av hetsätning. En kille kom fram till mig på stan när jag gick mellan affärer och sa att jag inte borde gå för fort för då kommer det BARA vara ben och skinn kvar av mig.

Jag hör dagligen att jag är genomskinlig, spinkig, smal, äcklig eller undernärd. Folk lägger sig i vad jag äter och kommenterar min klädsel. har jag tighta kläder kommenterar dom hur smala mina armar och ben är. Har jag stora kläder viskar de om att jag har anorexia och försöker dölja det.


Mitt självförtroende har alltid varit i botten även om jag gör allt för att dölja det och även om jag gör allt för att försöka vara positiv och koppla bort vad andra säger. När man matas med negativa kommentarer varje dag är det fan inte lätt att tänka positivt.


Jag undrar ofta vad som gör att man kan hoppa på en människa med såna kommentarer? Är det lika okej att kommentera överviktiga människor? Jag förstår verkligen inte, jag skulle ALDRIG kommentera en människas kroppsstorlek för det är inte det jag ser när jag tittar på en människa.


Hur ser ni på saken?

Av Emmelie Nilsson - 7 december 2008 21:57

"Emmelie.. Jag skulle vilja ha en svans. Tänk vad skönt att svepa den runt sig. Som Molly."

Av Emmelie Nilsson - 7 december 2008 17:59

Jahapp! Igår spenderade jag dagen i Sundsvall. Klockan 10 infann jag mig på en utbildning/möte med Mary Kay som varade i tre timmar. Riktigt givande och intressant även om jag var så trött att jag knappt kunde stå upp.

Fortsatte dagen på IKEA och Birsta innan vi tuffade hemåt.. Väl hemma svidade vi om och tog en taxi ner på Gladan. Riktigt kul att partaja lite med äldre folk även om det blev lite varning när hälften kom med oanständiga förslag och resten dansade till Lasse Stefans. 

Runt 10 började det komma mer yngre folk och Lilja rockade loss med Studio 3. Vart några drinkar och en massa mystiska saker inträffade. På det stora hela var det jättekul men den mest mystiska kvällen på väldigt länge.. Folk betedde sig minst sagt konstigt...


Vaknade en gnutta bakis och jättetrött och blev upplockad av Marlene för att åka på (ännu ett) möte. Denna gång var det NoCry det handlade om.. Kommer bli en rolig vår med mycket kreativitet, idéer, coaching och aha-upplevelser. Ser verkligen fram emot vår resa till Finland i mitten på Januari! Kommer bli en givande och framför allt rolig vecka med folk från hela Europa..

Jag, Marlené, Ida och Lasha avslutade mötet med en middag på Träffen! Trevligt och behövligt.. 


Ikväll ska jag finslipa lite saker på affischen och sen blir det 100% slappning i soffan. Ska lägga mig under täcket och bara glo på tv och surra med folk. Behöver slappna av! 

Har dock megaångest över att jag har tre prov att skriva och inte kan nån av innehållet. Saken blir inte bättre av att jag har typ två veckor på mig bara..

Av Emmelie Nilsson - 5 december 2008 23:39

Åh vilken mysig kväll!

Jennifer, Tobbe och Josse kom lagomt till Idol och vi har suttit och bara tittat och surrat. Dumpade Molly hos Lena so var gullig och ställde upp att ta hand om henne.. Josse är visst hyperallergisk och det visste ju inte jag! 

Men allt löser sig :)


Nu är det snart sovdags för imorrn blir det tidigt. Jag ska vara på Mary Kay möte klockan 10 i Sundsvall så det blir en lång shoppingdag! (Tur att shoppingdagar inte kan vara för långa)


God natt alla! :D

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se