Alla inlägg under december 2008

Av Emmelie Nilsson - 19 december 2008 19:48

Idag har jag och Matte storstädat här hemma. Behövdes Verkligen!

Har lagit in några julklappar och grejat på och snart ska julgranen upp! Har ett julpirr i magen som jag inte känt sen jag var liten och det känns bra! 

Molly har fåttsina julklappar idag redan eftersom hon lidit av tristess senaste tiden. Nu är det verkligen slut på det för hon fick en klösbräda med råttor som flyger runt lite här och där och en leksak som hon är galen i! Den flyger över hela rumet och hon river hälften av inredningen när hon jagar den. Men det är ju bara jul en gång om året så hon ska få leka bäst hon vill :)


Har mycket att se fram emot de kommande dagarna.

Imorgon: Jag och Matte åker till Härnösand och har lilla julafton med brorsan och Linda. Blir till att inhandla de sista julklapparna där innan vi åker vidare till deras nyinköpta hus och myser. Kommer sova över där också. 

Söndag: Ida och Matilda kommer över på julmys! :)

Måndag: Jag och Elin kör våran julafton enligt tradition

Onsdag: Julafton blir med pappa och Eva i Ullånger. Vi ska först hälsa på mattes familj på förmiddagen sen blir det Kalle Anka och mat i Ullånger. Vi i familjen kör egen julafton på kvällen.

Juldagen: Till farmor och fira med henne på ålderdomshemmet.


Sen ska jag träffa mediatjejerna någon kväll och fira julafton med trillingarna nån kväll.


Blir många jular när man är skilsmässobarn och har typ 100 olika att fira med.. Stressigt men kul! (Man får ju fler julklappar...) ;)


Nej nu blir det paketinslagning och julgransbygge! 

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 17 december 2008 22:24

Klev upp, gjorde mig iodrning och for till Studio NoCry för möte. Jag och Ida hann med planering inför den spännande öppningen (som ALLA ska komma på för det kommer bli riktigt kul!). Bestämdes att vi imorgon ska spela in ett blogginlägg och sen åka runt och sätta upp lite affischer för öppningen i lite städer.

Lunchade med Ida, skrev prov, jobbade och åkte sen hem med Marre. Bjöd Ida på middag och julgodis och sen gjorde vi ett tappert försök till att plugga. Det gick väl inte lysande direkt.. Däremot klippte jag tränset till löshåret, pratade i telefon och bokade en stockholmsweekend som vi ska bjuda mamma på. Mycket gjort men inte plugg, vilket borde vara prio 1!?


Nu tänkte jag greja lite till innan jag kryper ner i sängen. Skulle behöva färga håret också, men det får bli nån annan dag!Sov gott alla!

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 17 december 2008 14:51

Invigning av Studio NoCry den 12 januari på studiecentrum med Lazee!


http://www.youtube.com/studionocry

Av Emmelie Nilsson - 15 december 2008 23:16


An' here I go again on my own
Goin' down the only road I've ever known,
Like a drifter I was born to walk alone
An' I've made up my mind
I ain't wasting no more time

Av Emmelie Nilsson - 15 december 2008 22:30

Sverige är ett analknullande horhus.

Det sa en pastor på ett tv-program jag såg nyss. Ett program som handlade om religion. Han hatar Sverige för att vi tillåter homosexualitet.


Som de flesta säkert vet är jag kristen. Men i mångas ögon skulle jag nog inte klassas som en "god kristen". Jag svär, dricker alkohol, har sex före äktenskapet, lyssnar på all sorts musik, kämpar aktivt för homosexuellas rätt i samhället och går inte särskilt ofta i kyrkan.

Ändå anser jag att jag är kristen. Vissa spottar på mig och andra skrattar åt mig. Men för mig handlar det om något helt annat än en massa förhållningsregler och "måsten". Jag gör precis vad som faller mig in, får jag inte vara troende då? Jag tror heller inte på allt som står i bibeln, jag tror inte att Jesus var som han beskrivs i bibeln. Underverk gjorde han säkert, men han kunde inte trolla fram mat till en massa människor från ett bröd och han kunde heller inte gå på vattnet. För varför skulle han kunna det? Han kan väl vara alldeles fantastisk, älskad och bildad utan att en massa trolleri ska komma in i bilden?


Jag tror heller inte på Gud. Jag tror på människan. Människan behöver Gud för att bli starka och infinna hopp men han finns inte rent fysiskt. Vi behöver en tro för att klara oss igenom svåra saker i livet och då blir Gud lättast att vända oss till. För han "finns". Det skulle bli ännu svårare att bli accepterad om vi trodde på en osynlig vi själv hittat på namnet på.. 


Det jag tycker är synd med kristendomen är att folk tolkar den som vi vill och alla blir någon gång ifrågasatta.

Om bibeln är något vi alla ska följa, hur kommer det sig då att alla tolkar det som står olika? Präster inom EXAKT samma kyrkor tolkar den inte ens likadant. Vissa viger homosexuella och andra tar väldigt starkt avstånd från det. Hur kommer det sig?


I så fall kan ju jag sitta och tolka min bibel precis hur jag vill och vända det till något helt vrickat, fel och något som går emot allt kristendomen tror på. För det är ju det alla andra gör! Inte ens prästerna kan ju komma överens!! Är det bara jag som tycker det verkar rätt konstigt? 

Jag har valt att leva mitt liv precis som jag vill utan några regler, vad jag får och inte får göra. För jag tror på mig själv och jag lär mig av allt och på så sätt växer jag som människa. Jag litar på mina egna beslut och jag ångrar aldrig något eftersom jag ändå inte kan ta tillbaka någonting.


Jag har många kristna vänner. Jag har även en del muslimska vänner. Inga av dom verkar tolka sin egen tro lika och alla lever på olika sätt. 


Så hur ska en god kristen egentligen vara? Vad får man tycka och göra?

Av Emmelie Nilsson - 14 december 2008 19:58

NU, klockan 20.00 börjar jag vakna till liv. Blev minst sagt för mycket av det goda igår..

Syrran kom hit och vi förfestade med Lena och Andreas. Sen kom en massa folk hit dansade, surrade och sjöng. Riktigt kul, efter det gick det utför. Hamnade nere på Träffen med Björn, Grimsen och Johan innan vi drog på Kramm. Jag var generös, alldeles för onykter och förvirrad. Minns inte mycket av gårdagen kan jag säga. Vaknade upp i sängen runt halv 11 imorse och hade ingen aning om nånting. Lyckat! ;) 

Såg att syrran och Björn låg och sov på varsin madrass på golvet och jag fattade ingenting. Tydligen hade Björne och Matte efterfest till klockan 6 med en flaska Whiskey! 


Nej nu ska jag kolla på tv och sen blir det sängen igen! 

Av Emmelie Nilsson - 12 december 2008 08:47

Ännu en dag när jag kliver upp i tid och åker upp på PH. Det är bra för mig, jag behöver lite rutiner i mitt liv.

Idag ska jag faktiskt bryta mitt arbete en timme för att skriva ett prov. Ida mer eller mindre tvingade mig att göra det och det är ju bra! :) Hoppas jag klarar det bara så jag slipper göra om det. Finns nämligen inte så mycket tid till att sabba ett prov just nu.

Tänkte kuta förbi Andreas på Chockland också idag. Ska surra med han lite och fundera ut saker och ting. 

I övrigt är helgen rätt oplanerad. Kan bli fest ikväll, eller idol. Imorrn lika så. Eller ja, inte Idol då men fest eller en lugn hemmakväll (trist)


Man ska leka av sig. Vips så sitter man hemma med tre ungar och för lite tid att ens andas.

Av Emmelie Nilsson - 11 december 2008 08:50

Så var det nästa dag på veckan.

Undrar hur många torsdagar man upplevt? Jag älskar torsdagar. Har alltid gjort. I småskolan hade vi alltid gympa på torsdagar, och på mellanstadiet hade vi bild och musik. På Högstadiet hade vi långa hål, korta dagar och endast roliga lektioner. På Gymnasiet bestod torsdagarna av en heldag med mediaämnena. Bara praktiskt alltså!

Torsdag är en bra dag. Dessutom är det dagen före fredag! :D


Ska snart åka upp på PowerHouse och greja. Idag har vi möte med teamet också så det ska bli kul att se vad vi kommer fram till..

Imorrn lär det också bli PH och sen är det helg. Har ingen aning om vad som händer, lämnar den öppen för förslag.. 


Måste passa på att gratulera syster Lena också! Hörde igår att hon har en liten på väg. Tänk att Alva ska bli storasyster! :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se