Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Ett inlägg om snus och systrar,

Av Emmelie Nilsson - 27 oktober 2008 22:41

Min älskade syster Mia kommenterade min förra blogg med bland annat ett vädjande om att jag ska sluta snusa. Jag har faktiskt slutat en gång. Höll uppe ett år men började röka istället så jag bytte tillbaka och har faktiskt inte en tanke på att sluta.

Jag behöver en last, fast det är dyrt och äckligt så är det så avslappnande. Tänk er hur jag skulle vara utan snus? Eller iallafall första veckan efter jag slutat. Tror ingen skulle vilja vara i närheten av mig.. Men men! Den dagen jag blir gravid slutar jag givetvis men det innebär också att jag har några år kvar med min älskade last.


När jag ändå är inne på mina systrar så kan jag tillägga att de tre trillingarna är oerhört lika i utseendet och i sättet men det finns några skillnader. Tror dock att det beror på att de har en del skilda livserfarenheter och att de inte ägnat lika mycket tid med mig.

Till exempel blir jag inte förvånad över att det var Mia som vädjade om att jag skulle sluta snusa. Alla är mycket omtänksamma även om Mia tar priset och dessutom har hon missat några år med mig och min lillasyster vilker resulterar i att hon ber om saken lite senare än de andra. Hon är sådär genomsnäll och bryr sig massor.
Kicki hade förmodligen inte bett om att jag skulle sluta, hon hade nog mer beordrat. Om än på ett snällt sätt, hon är mer bestämd av de tre och använder ord som vi yngre förmågor skulle använt. Dessutom svär hon mest av dem alla, hon var helt klart coolast av dem när vi växte upp. Bör tilläggas att Kicki kan mer än att svära, hon är nog den ärligaste och den som litar på mig mest av dem när det kommer till förtroende gällande barnen och hemligheter.

Lena är den jag står närmast och hon har gett upp med att försöka få mig att sluta snusa. Hon vet det mesta jag gjort i mina dagar och anser nog att snusen inte är det viktigaste. Självklart har jag hört uppmaningen någon gång men förmodligen bett henne att hålla tyst (vilket jag inte skulle göra med de andra två). Kan bero på att hon växte upp mest med mig och vi utvecklade en starkare syskonrelation än jag gjorde med de andra. Lena kunde dock driva mig till vansinne med "viktiga saker" som jag och min lillasyster inte alls var intresserade av, typ att borsta tänderna i fem minuter. Kan tilläggas att hon ibland stod bredvid oss med en klocka för att kolla att vi höll tiden. Tur att hon gav upp annars hade vi nog borstat bort all emalj.


Kommer ihåg att jag alltid trodde gott om dem (finns för övrigt ingen anledning till att inte göra det). Hade dock en liten överdriven bild av dem som några sorts helgon vilket jag fått dementerat de senaste åren. En stor sten lyftes från mina axlar, dom var inte alltid duktiga och förståndiga.


Jag älskar alla mina syskon precis lika mycket och uppskattar deras likheter och olikheter. De har ett tålamod utom denna värld och bryr sig alltid. Skulle inte klara mig utan dem och saknar dem VARJE dag.

 
ANNONS
 
Lillasyster

Lillasyster

28 oktober 2008 16:21

Håller med dig helt men för min del är det nog Kicki jag står närmast just nu eftersom hon har varit ganska "aktiv" i mina senaste problem, som du vet. Men alla tre är utan tvekan de bästa som finns verkligen (du med såklart!) och dom ställer verkligen upp i vått&torrt!
Och det om Lena med tandborstningen, jag kommer ihåg hur jag sa att nu börjar jag borsta tänderna, slutade innan 2 min hade gått och sen låssades stå kvar och borsta tänderna för att slippa göra det igen om Lena upptäckte att man inte borstat i 5 min :p Kicki hade en nojja på jämt att man skulle tvätta händerna, vilket är en bra sak men då man var liten vart man så irriterad på det med :) så ibland låssades man även där (; usch vad jag känner mig dålig nu men va fan, ung och äventyrlig (;

http://emwesterlund.blogg.se

 
Ingen bild

Kicki

29 oktober 2008 20:01

Du är ju för go! Vad kul att se hur du har uppfattat oss genom åren. Jag hoppas att jag funnits där men jag kommer nog alltid ha dåligt samvete för att jag skulle kunna ha ställt upp mer ändå... Men det är klart ålderskillnaden gör ju sitt också. Love you too! Kul att se dig igen nästa helg. Jag måste skärpa till mig med svärandet, var medveten om det. Jag är ju faktiskt småskollärarinna! Puss & kram Kicki

 
Med en kniv

Med en kniv

29 oktober 2008 23:56

Väldigt coolt att ha syskonband där man kan prata om vem man står närmast utan att det blir hotfullt och laddat. Grattis!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmelie Nilsson - 16 februari 2009 12:41

Ny start! Här har ni adressen till min nya blogg.    http://fondkie.blogg.se ...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 21:29

Det här halsbandet har jag letat i evigheter. Jag är förälskad. Om nån vänlig själ köper det åt mig så älskar jag den personen i all evighet. Jag MÅSTE ha det! ...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 20:11

Blir en till sån här bara för att. Ska snart slänga fötterna i ett varmt fotbad med en kopp te i handen! Hoppas ni alla haft en bra dag.   Senaste människan: Som tilltalade dig: Mathias Du fikade med: Matilda. Fast det var bara jag som fikade! D...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 19:43

DIG: Hur lång är du?- 1.68 cm. Och en halv. Vad vill du bli när du blir stor?- Jag är redan stor och på god väg att bli en framgångsrik hudvårdskonsult! Sen vill jag jobba som tatuerare samtidigt. Vad pluggar du nu? - Ingenting, det behövs inte....

Av Emmelie Nilsson - 9 februari 2009 21:34

Jag blev utmanad av Lena  Regler1.  Berätta sju personliga sanningar om dig själv.2.  Utmana sju personer.3.  Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade. Sju sanningar om mig:  1.  Lider av Emetofobi, vilket i...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se