Alla inlägg under mars 2008

Av Emmelie Nilsson - 25 mars 2008 21:30

Live är ett band som är helt otroliga. Har avgudat dem så länge jag kan minnas och på något vänsters vis har de förmågan att läsa av mina känslor jämt. Om ni undrar om mitt liv och hur jag har/har haft det är det bara att sätta sig ner och lyssna.


Don't judge me by my past, Take a chance on me!
We can just run away tonight. I don't care if it's wrong or right.

Don't judge me by what I did,

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 25 mars 2008 17:31

Jag vaknade runt 10 imorse och hela dagen, i nu snart 8 timmar har jag bara suttit hemma. Jag har läst tråkiga böcker, spelat tråkiga låtar på gitarren och suttit och kollat bra men även tråkiga bloggar. Behöver jag tillägga att jag har tråkigt?

Jag har mina bloggar och hemsidor som jag kollar ett par gånger om dagen, men sen då? Internet är fylld av olika saker men jag kommer då inte på något att kolla för det.

Inte har det varit några trevliga personer inne på msn heller. Bara tjejerna i omgångar.

Nej! Här behövs det sannerligen något drastiskt. Tänk om man hade pengar? När alla räkningar är betalda sitter jag med 4000 spänn som ska räcka en månad. Med dom pengarna är det inte lätt att bara dra iväg någonstans. Men det skulle verkligen behövas. Får väl ta en promenad till FInnmarken eller nåt så har jag iaf förflyttat mig någonstans! ;)

Nej. Det här med att studera är det dummaste ekonomiska beslutet jag tagit. I alla fall på kort sikt. Jag får hoppas att det lönar sig när jag är klar!

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 25 mars 2008 15:53

Bara för det måste jag lägga upp lite bilder på mina syskonbarn!

Robin, Hugo, Alva, Moa och Rose

Av Emmelie Nilsson - 25 mars 2008 15:39

Någon skickade ett mail till mog och ville att jag skulle skriva om hur jag ser på barn. Och då framförallt ung graviditet.

Barn är något som ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag har snart fem syskonbarn, det sjätte på väg och dessa är mina ögonstenar. Jag skulle utan tvekan offra mitt liv för var och en av dem. Barn är ärliga, oförstörda liv som ger kärlek som inga andra.


Angående unga mammor ser jag inget problem med det. Jag känner själv de som fått barn i mycket ung ålder och klarar det galant. Jag har även sett de som fått barn och inte klarat av att ta hand om dem. Detta är dock något som inte har med ålder att göra utan mognad. Jag har själv alltid velat bli en ung mamma, men det är ju något som man bevisligen inte bara bestämmer sig för. Jag anser att det är viktigt att ge barn en trygghet och trygghet för mig är en familj och en ekonomisk stabilitet.

Jag anser också, realist som jag är, att man i sina beräkningar bör ha med risken att något kan gå snett. Att ta hand om ett friskt, välmående barn kan säkert många klara, men ett sjukt barn kräver mycket mer tid, vilja och insikt.


Den dagen jag träffar honom jag vill leva mitt liv med vill jag absolut ha barn. Bara det stämmer just då.

Av Emmelie Nilsson - 25 mars 2008 10:57

Folk undrar varför jag inte pluggar. Därför ska jag bjuda på ett utdrag ur min bok "Samhällskunskapernas förutsättningar".


En orsaksförklaring till händelse E består av att ange en tidigare händelse Y och en uppsättning rambetingelser C så att det finns en kausal-lag som säger att under betingelserna C kommer Y alltid att efterföljas av E2.


Jo- Jag förstår den här meningen. Efter att jag läst den tre gånger och verkligen tänkt!!! Så här ser det ut i 315 sidor. Sen har jag bara tre böcker kvar...

Förstår ni nu varför jag inte är så sugen på att läsa?

Av Emmelie Nilsson - 24 mars 2008 19:19

Jahapp. Och vad har jag gjort idag då? Pluggat - Knappast.

Jag har gjort allt annat.

Städat efter helgens bravader.

Kollat på U2 dvd:n

Spelat gitarr i fyra timmar.

Kollat på Nirvana unplugged.

Kollat på diverse andra videor (typ 100 st) på youtube.


Dagen har alltså gått åt till städning och musik. Skönt men rätt trist faktiskt,

Snart kommer iaf Elin så då blir det mera musik. Tur att det finns musik. Och tur att Elin finns!

Av Emmelie Nilsson - 24 mars 2008 11:47

Jag har blivit utmanad att skriva fem saker om min personlighet och fem saker som ni kanske inte visste om mig.


6 saker som beskriver min personlighet.

1. Målinriktad. Jag betämmer mig för något och gör oftast allt för att få det om det känns rätt.

2. Impulsiv. Jag tror inte på att leva livet efter en plan. Jag gör det som känns rätt för stunden så länge det inte sårar eller drabbar andra. Dock har jag drömmar som alla andra, men dom tar jag itu med när det passar.

3. Känslosam. Jag har känslorna på utsidan. Är jag glad är jag jätteglad och är jag arg är jag jättearg. Dock har jag börjat lära mig att kontrollera dem i viss mån, men känslosam är jag och det hör nog ihop med nästa punkt:

4. Ärlig. Jag säger oftast vad jag tycker och framför allt är jag alltid ärlig mot mig själv. Jag litar på mina känslor och inpulser till 100% och kör på det jag tror på oavsett vad andra tycker.

5. Kärleksfull. Jag hoppas och tror (?) att de jag bryr mig om vet det. Jag försöker i alla fall visa det och tala om det för dem så ofta jag kan. Man behöver höra att man betyder.

6. Naiv. Japp. Jag tror alltid det bästa om alla och även fast de bevisar motsatsen försöker jag inbilla mig att det inte är riktat mot mig. Detta innebär att jag ofta blir sårad och dumförklarad. Dock är jag omöjlig att utnyttja eftersom jag alltid gör det jag vill. Här bör ändå tilläggas att jag blir mindre och mindre naiv för varje dag då folk alltid lyckas bevisa för mig att människor inte bara är goda.


6 saker ni inte visste om mig

1. Jag har en grym fobi för spyor. Jag har själv inte spytt sen jag var typ 10 och kommer förmodligen aldrig att göra det igen heller. Jag vägrar helt enkelt. Mår jag illa ligger jag panikslagen i sängen och gråter som ett barn tills det går över. Om någon annan mår dåligt har jag ingen förståelse alls för det och det har faktiskt hänt att jag skickar ut folk på balkongen för att de inte ska spy inne så jag hör.

2. Beatles, Guns n roses och Lars Winnerbäck är min räddning. Som ni säkert har förstått vid det här laget finns det inget som berör mig så starkt som musik. Utan musik skulle jag förmodligen inte vara den jag är idag. Beatles, Guns n roses och Winnerbäck ger mig allt ingen annan kan.

Music was my first love, and it will always be my last.

3. Jag sover med mitt gosedjur. Jag har enbarnslig kärlek till mitt gosedjur Kalle. Jag fick honom dagen jag föddes av min bror och genom åren har jag avverkat 7 likadana nallar. Jag har en av dem kvar och det är den som har följt med mig sedan dag ett. Jag har fått höra att han är otroligt ful, och det kanske han är med tanke på att han mest är en tygbit nu för tiden som inte ser ut som en nalle för fem öre. Men han ska finnas där. Varje natt. (Dock har det inte gått så långt att jag tar med honom när jag reser bort, nej då ligger han bekvämt nerbäddad under täcket)

4. Jag är en hopplös romantiker. Yes. Jag är en sån som tror på den stora kärleken och allt vad det innebär. Jag kan titta på slemmiga kärleksfilmer och lyssna på klyshiga kärlekslåtar hur länge som helst. Jag behöver drömma mig bort ibland och jag tror fortfarande att jag kommer gifta mig med Han med stort H och leva lyckliga hela livet. Det kan ingen ta ifrån mig.

5. Jag vill bli tatuerare. Jag tecknar väldigt mycket och har alltid velat bli tatuerare. Det är en sån där dröm jag har som förmodligen aldrig kommer att gå i uppfyllelse. Jag vill att en människa ska lämna över sin kropp till mig för några timmar för att jag ska få försköna den med konst. Att de ska lita på mig så pass att jag får skapa något på dem som kommer finnas där för alltid.

6. Jag ångrar aldrig nåt jag gör. I alla fall inte i det stora hela. Det ärdumt att ångra något man själv valt att göra och det finns annat att lägga energi på. Här bör jag ändå tillägga att jag givetvis hade kunnat gjort massa saker på annat sätt och att jag ibland gjort saker jag inte borde. Men att gå flera dagar och ha ångest över det gör jag inte. Man lär sig något av allt!Ja det var det! Nu är det ju tänkt att jag ska skicka vidare utmaningen till sex personer. Så det får bli Lena, Carro och Elin för att jag är nyfiken på om det finns något jag inte vet om er och Sandra, Elle och Linnéa för att jag inte känner er speciellt bra och är otroligt nyfiken! ;)
Av Emmelie Nilsson - 24 mars 2008 11:39

Den vackraste stunden i livet var den när du kom.

Och allt var förbjudet.

Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om.

För det ekar i huvudet.

Och den blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna.

Den uppgivna röst som jag nyttjar så illa fick du att försvinna.


Och jag somnade den natten i tron på att allt var en del,

i en kärlekshistoria.

Men det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel,

när jag gav dig en gloria.

Och den stund som jag kände så nära, var blott alvedon.

Och dom himmelska ben som jag ville förtära,

dom gick därifrån.


Kom änglar, kom älvor, det börjar bli kallt.

Graderna sjunker så fort överallt.

Och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis,

det fryser nu sakta till is.


Och natten som kom sov du vaken och drömde om allt.

Allt som vi kunnat göra.

Om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt.

Om nån att beröra.

Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken,

men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten.

Jag liksom föll över kanten.


Kom änglar, kom älvor, det börjar bli kallt.

Graderna sjunker så fort överallt.

Och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis,

det fryser nu sakta till is.


Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick.

Och allt var förlorat.

Där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick.

Allt jag hade förstorat.

Kom änglar och ta mig till honom och ge mig chans.

För jag tror att snart brinner ett hjärta för honom nån annanstans.


Kom änglar, kom älvor, det börjar bli kallt.

Graderna sjunker så fort överallt.

Och det hjärta som skulll bli ditt på nåt vis,

det fryser nu sakta till is.


Kom änglar, kom älvor, det börjar bli kallt.

Graderna sjunker så fort överallt.

Och här sitter jag och baddar såren med salt,

det går åt helvete med allt.


Men den vackraste stunden i livet, var den när du kom.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se