Direktlänk till inlägg 13 mars 2008

Fördomar

Av Emmelie Nilsson - 13 mars 2008 15:34

Måste ju bara slänga in ett inlägg om fördomar också nu när jag nyss skrivit en massa om hur jag placerar folk i fack.

Jag är fördomsfull. Jag vill inte vara det, och det blir bättre med åren, men jag är fördomsfull. Jag drar slutsatser om hur folk är efter att ha träffat dem en gång. (Ofta stämmer det faktiskt, men det är inte rätt för det)

Alla gör så. Oavsett vad de säger så bildar man sig en uppfattning av folk redan efter sex sekunder. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat.


Men visst är det synd? Jag önskar att jag kunde ge folk mer tid att visa sitt rätta jag innan jag bestämmer mig för hur de är och fungerar. Ett lysande exempel på detta är faktiskt en av mina närmaste vänner. Ärligt talat tålde jag inte henne för ett par-tre år sedan, men varför? Det vet varken jag eller hon, men det visar ju hur man kan ändra åsikt.


Däremot ger jag alltid folk en chans. Oavsett vad det gjort mot mig ger jag dem en chans att bevisa att de kan förändras eller att de inte menade vad de gjorde. Sumpar de däremot den chansen är det oftast kört. Rykten försöker jag också undvika att tro på.. Jag vill bilda mig en egen uppfattning om folk.


Hur fungerar ni?

 
ANNONS
 
Lena

Lena

13 mars 2008 22:02

underbara du

http://lenadahlberg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmelie Nilsson - 16 februari 2009 12:41

Ny start! Här har ni adressen till min nya blogg.    http://fondkie.blogg.se ...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 21:29

Det här halsbandet har jag letat i evigheter. Jag är förälskad. Om nån vänlig själ köper det åt mig så älskar jag den personen i all evighet. Jag MÅSTE ha det! ...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 20:11

Blir en till sån här bara för att. Ska snart slänga fötterna i ett varmt fotbad med en kopp te i handen! Hoppas ni alla haft en bra dag.   Senaste människan: Som tilltalade dig: Mathias Du fikade med: Matilda. Fast det var bara jag som fikade! D...

Av Emmelie Nilsson - 10 februari 2009 19:43

DIG: Hur lång är du?- 1.68 cm. Och en halv. Vad vill du bli när du blir stor?- Jag är redan stor och på god väg att bli en framgångsrik hudvårdskonsult! Sen vill jag jobba som tatuerare samtidigt. Vad pluggar du nu? - Ingenting, det behövs inte....

Av Emmelie Nilsson - 9 februari 2009 21:34

Jag blev utmanad av Lena  Regler1.  Berätta sju personliga sanningar om dig själv.2.  Utmana sju personer.3.  Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade. Sju sanningar om mig:  1.  Lider av Emetofobi, vilket i...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se