Alla inlägg under januari 2008

Av Emmelie Nilsson - 7 januari 2008 15:07

Jag tycks ha vänt dygnet helt upp och ner.. Så igår bestämde jag mig för att kliva upp i tid för att plugga och vända tillbaka dygnet. Det gick inte bra. Igår kom ju Elin och klockan nio bestämde vi oss för att kolla lite One Tree Hill. (love it)

And we did, klockan 04.45 somnade jag och sov såklart till ca. 13.00 idag. Så gick det med det. Och inte pluggar jag någonting heller. Har varken ork eller lust just nu.


Måste åka in till Härnösand någon dag här i veckan för att fixa lite skolgrejor, så Elin får väl ställa upp och följa med. Jag gillar verkligen inte Härnösand, det bara blåser och är långt att gå överallt.. Men men. Jag behöver ju bara vara där nån gång i månaden så.

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 6 januari 2008 19:40

Oh vad kul det ska bli med en middag och mys med Carro, Fia och Maria på fredag. Det kommer verkligen behövligt efter att mest ha ruttnat bort senaste dagarna, och kommer så vara resten av veckan.

Tack! För att ni tänker på mig också! hihi ^^


Ja idag blir Elin min räddning från ännu en tråkig kväll. Det blir lite film, lite godis och givetvis Victoria's Secret Fashion Show. Brukar vara ganska imponerande, men dock deprimerande. Gatt dejm! They're beautiful. (Fast det skulle nog jag också vara med privat tränare, privat dietist, pengar till lika många skönehetsoperationer och ingrepp som dom gör o.s.v så man ska inte tänka på sånt)


Btw! Äre någon som vet, typ Lena, vad ett kort på träningsverkstan kostar? Har dom studentrabatter eller? Måste fixa lite former.


Någon som har tråkigt någon dag så äre bara att slå en pling för jag har en mycket inbjudande, mysig liten etta som bara väntar på lite liv och värme. :)


Så uppdarering på Dagens Em: Tre små fjortis-pojkar går nere på vägen nedanför mig och glor på mig som står på balkongen. De glor verkligen och pratar hela tiden om mig för en av dom är säker på att de känner mig. När de har diskuterat fram och tillbaka om de ska fråga vem jag är vrålar jag: "Jag heter Emmelie, ni vet inte vem jag är för jag jobbar inte på dagis."

Sekunden efter fick jag ångest och dåligt samvete.


ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 6 januari 2008 13:12

Jaa.. Till fredag vecka tre ska tre skriftliga uppgifter vara inne hos dev. professorer och annat tråkigt folk på Mittuniversitetet.

Alla tre uppgifter är minst sagt svåra och luddiga och det är en hel del litteratur som ska läsas, artiklar som ska hittas och analyseras o.s.v


Och här sitter jag.


Jag hoppas min självdiciplin förbättras med tiden för som det är nu går detta inge vidare. Det finns ju så mycket annat jag måste göra hela tiden. Läsa bloggar, skriva blogg, surfa, titta på tv och annat nödvändigt. (not)


Dessutom mår jag inge bra nu för tiden. Vette sjutton vad det är för fel på mig men efter ett antal olika prover har inte doktorn kommit på någon lösning. Jag är i princip alltid yr, skakis och kallsvettig. Oerhört jobbigt, Ingenting hjälper heller. Varken vatten, mat eller sömn. Jag mår bara allmänt dåligt hela tiden. Stress beror det då sannerligen inte på, för det finns nog ingen som tar det så lugnt som jag..

Tungt att känna sig svimfärsig i princip jämt.


Mitt nyårslöfte borde verkligen ha varit att börja träna. Med tanke på att min rygg är förstörd och att jag bara sitter stilla hela tiden borde träning vara det ultimata för mig. Dessutom står ju vågen stilla hur jag än bär mig åt och med lite träning kanske jag äntligen kan få gå upp en sisodär tio kilo? Dock kostar det alldeles för mycket för någon (läs mig) som pluggar och lever på 7000 kr i månaden. Tänk om man slapp tänka på pengar hela tiden?


Dagens bästa: Emil i Lönneberga på tv och jag ska ta tag i en av skrivuppgifterna nu.

Dagens sämsta: Jag mår dåligt. Jättedåligt faktiskt.

Dagens Em: (Ingenting än, uppdaterar garanterat den senare, efterssom jag alltid lyckas göra bort mig på något sätt)


Av Emmelie Nilsson - 6 januari 2008 00:48


 • Bästa film - Ow.. Gillar Die hard 4.0 skarpt.
 • Bästa bok - Stieg Larssons alla. Läs dem!
 • Tv-program - Ja Idol. Och Grey's anatomy. Just love it.
 • Kändis - Adam Brody 
 • Musik - Mycket Guns ´n Roses, Def Leppard, Cinderella, Mustsch, Mötley Crüe o.s.v
 • Låt - Frälst i Timbaland detta år. 
 • Skiva - The Rolling Stone Magazines 500 Greatest Songs Of All Time
 • Mat - Chips och dip? ;) 
 • Sällskapsspel - Kampen mellan man och kvinna, Singstar, Pratmakarna
 • Tidning - Moore och Solo!
 • Klädesplagg - Klänningar, Cheap Monday jeans, stickat och hög midja.
 • Parfym - Har gått och blivit förälskad i Paris Hilltons Hairness
 • Skor - Hm.. Mina URsnygga ankelboots som försvann spårlöst..
 • Ny hobby - Scrapbooking!
 • Festivaler - Auch. Känsligt ämne, då jag inte var på en enda. :/ 
 • Konserter - Winnerbäck!!
 • Citat - "Am I pissing you offfff?"
 • Köp - Mitt köksbord. Det behövdes.
 • Motto - Följ hjärtat och lev varje dag som om det vore den sista.
 • Resa - Ännu en öm punkt. Har bara varit till Sthlm ett par gånger.
 • Stad - Övik har ALLT!  MODO, shopping, Café Paris och trevligt folk.
 • Födelsedagspresent -  Hmm.. Minns inte vad jag fick?
 • Julklapp - Datahögtalare och Lotta på Bråkmakargatan-filmen ;) 
 • Ekonomin - Skitbra i somras, nu har jag inte ett öre. 
 • Dyraste inköp - Min dator. 
 • Måste i kylskåpet - Chokladsås!
 • Måste i skafferiet - Chips och Gene tunnbröd. 
 • Måste i frysen - Mexikansk paj
 • Måste i toalettskåpet - Hudcremé. Annars flagnar jag bort.
 • Måste i nattduksbordet - Vatten.
 • Måste i necessären - Mascaran, Make-up stores produkter och hudkräm.
 • Måste i handväskan - Lypsyl, Visa-kortet och mobiltelefonen.
 • Måste i plånboken - Mina club-kort.
 • Vårterminen - Helt Underbar! Studenten var den bästa dagen i mitt liv, och veckorna innan var också kanon!  
 • Höstterminen - Började jag på universitet. 
 • Bästa - Mamma kom hit på jul. Och studenten givetvis!
 • Värsta - Detta har nog varit ett bra år. 
 • Strul - Oj. Mitt privatliv är lite annorlunda :P
 • Förändring - Ny lägenhet, pluggar till lärare.
 • Mest positiva - Att jag mått bra.
 • Mest negativa - Ångest över pengar och plugget jämt och ständigt.
 • Krångel - Kärlekslivet.
 • Idiot - Kramfors Bimbo-gäng. 
 • Dröm - Att någon gång få komma igång med ett band och lira stenhårt.
 • Plan - Spara pengar. Gick INTE.
 • Svaghet - Kärleken.
 • Styrka - Kärleken.
 • Något nytt jag lärt mig - Att jag inte har någon självdiciplin. 
 • Flopp - Eliten floppar aldrig!
 • Mest intressanta - Jag har insett att det finns många fina människor därute som jag borde lära känna. Hellre det än att ödsla energi på falska människor. 
 • Bragd - Efter 10 minuters tänktetid har jag ångest över att jag inte kommer på något.
 • Lycka - Är att ha en vän. Så Elin. <3
 • Saknad - Mina kusiner och något kul att göra mest hela tiden.
 • Längtan - Barn (ännu starkare nu)
 • Ångest - Jag ligger alltid efter med pluggandet.
 • Slöseri - Kläder.
 • Värdefullaste - Mina syskonbarn, vännerna och ...
 • Sexigaste - Sängen.
 • Snyggaste - Mitt nya hår som håller på att växa ut igen. Love it. 
 • Finaste - Du som gör mig lycklig.
 • Vackraste - Ett leende en helt vanlig dag från en helt vanlig människa.
 • Konstiga - Kärleken.
 • Mest impulsiva - Oj. Jag är rätt impulsiv i allmämhet så.. 
 • Underbara - Kyssar och närhet.
 • Det här ångrar jag att jag inte gjorde - Sparade pengar.
 • Det här borde jag inte ha gjort - Slösat så mycket.
 • Det här vill jag göra om - En del fester som varit lyckade och Studenten! 
 • Det här klarar jag mig lika bra utan - Kramms vakter. (Och Bimbo-tjejerna som står bredvid.)
 • Då var jag argast - När pappa än en gång inte låter mig övningsköra.
 • Då var jag som mest irriterad - DET har jag varit mycket i år.
 • Då hade jag som roligast - Studenten
 • Det här är jag bättre på - Att hålla mig lugn och sansad.
 • Det här är jag sämre på - Att rita. Måste ta upp det igen!
 • "Radergummi" - Min förlorade längtan.
 • Bästa egenskap - Jag lyssnar väldigt bra.
 • Sämsta egenskap - Jag pratar även väldigt bra.
 • Önskan - Min största önskan som faktiskt kan slå in håller jag för mig själv.
 • Nyårslöfte - Jag klarar dom ändå aldrig, men det får väl bli att spara pengar och ta hand om mig själv och de i min omgivning.
 • Inför 2008 - Att jag och mina nära ska få må bra och att jag lyckas plugga lite bättre. Sen har jag ju min önskan också som faktiskt känns viktigast...

Av Emmelie Nilsson - 6 januari 2008 00:43

...Och jag har blivit utmanad att skriva ned mina sex konstiga saker. Har sett att många har denna på sin blogg så varför inte!? Utmanar även andra att göra samma sak.

1. Jag är fruktansvärt ordningsam. Jag älskar att skriva listor, sortera, pyssla och (som Elin skulle säga) göra heelt onödiga saker. Pyssel är nog min passion i livet då jag även älskar att måla, tapetsera, möblera och fixa.

2. jag är mörkrädd. Jag måste planera in när jag ska se en skräckfilm, för att inte må mycket psykiskt dåligt efteråt. Jag kan t.ex inte se en skräckfilm om jag måste gå hem ensam i mörker de närmaste tre (!) dagarna och jag kan absolut inte sova ensam, borsta tänderna ensam, eller ens ta en macka ensam samma kväll. Nu mer ser jag mycket sällan på skräckfilm kan jag tillägga.'

3. Jag kan varken vissla eller rapa trots att jag haft 19 år på mig att öva. Det GÅR bara inte! Och ibland blir jag så avundsjuk när andra kan släppa en rap när magen vill. Detta leder alltså till att jag har väldigt ont i magen ibland.

4. Jag har en fruktansvärt stark fobi för att kräkas. Jag får panik om jag mår illa och jag svimmar om andra kräks. Det har dock blivit mycket bättre på senare år men jag bävar faktiskt för den dagen mitt barn får magsjuka. Kan ju tillägga att jag bara kräkts två gånger sedan jag var fem år.

5. Jag älskar giraffer och prickar. Jag har dille på det.

6. När jag blir trött är jag fruktansvärt lättretlig. Jag blir tokig om någon bara pratar lite för högt och om någon tar i mig bara sprätter jag. Min hud blir nämligen fruktansvärt känslig så fort jag bli trött och det kittlas och gör ont (!) i hela kroppen. Dessutom gråter jag väldigt lätt av för lite sömn.

Av Emmelie Nilsson - 5 januari 2008 22:34

Jag kände för att festa och kom på att Tobbe hade fest hemma i Hällsjö. Perfekt! Drog med mig Elin och fixade skjuts dit, hämtade upp syrran på vägen också.. :)

Väl där var det rätt mycket folk och alla var typ gamla grannar, klasskompisar, eller fritidskompisar. Skitkul att träffa alla igen, det var ett tag sedan. Vi spelade Wii, Guitar hero och Singstar, förmodligen det roligaste som finns. Rätt patetiskt att man har träningsverk i hela kroppen bara efter att ha svingat armen lite för att bowla på Wii. :P Otränad eller vad?

Det var iallafall superkul. Mimmi hade Jäger så det säger väl allt? ;) Runt halvtre kom Mimmis mamma och hämtade oss. Snäll som hon var tog hon fyra extra i bilen så vi alla tog hos hem. Jag, Sis, Elin, Syrrans kille och hennes kompis skulle sova hos pappa och Eva. Shiet vad trångt det blev och att dela säng med Elin är inte det lättaste..

Sov jättedåligt och hade superont i huvudet, men klev upp runt 11 för att åka hem. Väl hemma gick jag och la mig igen och sov till 16.30 (!).. Inte bra alls.

Nu blir det film och bara mys.


Dagens bästa: Känner mig utvilad och inte bakis längre. Tack.

Dagens sämsta: Det är redan sju pers som läst bloggen men ingen har kommenterat.

Dagens Em: Ställde mjölken i skafferiet. Jag fungerar inte när jag är trött.Lite Bilder från igår: (Av någon anledning är jag med på typ alla, men det får bli så.)

Av Emmelie Nilsson - 5 januari 2008 20:21

Ja nu är jag tillbaka i cybervärlden. Igen.

Tredje gången gillt hoppas jag på. Kände för att skaffa en helt ny blogg nu då jag helt enkelt inte känner igen mig i det som skrevs i förra bloggen. Känns konstigt att ta upp en två år gammal blogg när min livssituation ser helt annorlunda ut nu. Därför ger vi denna en chans.

Mina inlägg kommer förmodligen vara helt ointressanta och säkert rätt fövirrade ibland, men jag blir jätteglad om alla som läser kommenterar! För då vet jag om någon överhuvudtaget läser den.


En uppdatering om Emmelies liv kanske? Bor iallafall i en liten mysig etta i Kramfors och pluggar till lärare på distans. Fungerar mycket bra, även om allt läsande verkligen suger musten ur mig ibland. Dock känner jag att jag har valt rätt yrke och då går allt mycket lättare.

Annars då? Ja annars är det väl som vanligt. Less på Kramfors, men har samtidigt ingen lust att flytta ifrån familj och vänner. Vad gör man då?

Kanske borde uppfylla min dröm och flytta upp till släkten i lilla Granö. Då skulle jag förmodligen må som bäst. Någon dag kanske :)


Som sagt kommer denna blogg förmodligen bli rätt vardaglig utan speciellt intelligenta inlägg. Bara allmänt för att skriva av mig lite. Läs gärna och kommentera. Då blir jag glad! :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se